Gdje se nalazite:   Početna Novosti Novi zakon o računovodstvu

08.01.2016

Novi zakon o računovodstvu

Jeste li upoznati sa promjenama koje donosi novi Zakon o računovodstvu, a odnose se na vaše poslovanje od 1. siječnja ove godine? 

Prvog dana 2016. godine stupio je na snagu novi Zakon o računovodstvu (NN78/15) i Uredba o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu (NN134/15), koji knjigovođama donose bitne novosti.

Neke od novih obaveza poduzetnika uključuju postavljanje osobe odgovorne za kontrolu vjerodostojnosti knjigovodstvene dokumentacije (likvidatora), novi obrazac za nenaplaćena potraživanja (OPZ-STAT-1) te prelazak na jedinstveni kontni plan i novu strukturu poreznog izvještaja (Bilanca i RDG).

Detalje o promjenama koje novi zakon propisuje te kako su one implementirane unutar našeg programskog modula za računovodstvo, doznajte ovdje.

Naš tim i kvalitetan interni proces razvoja softvera razlog su zbog kojeg vam možemo ponuditi stabilne, u praksi dokazane programe s osiguranim daljnjim razvojem, podrškom i prilagodbom vašem poslovanju i zakonu. Imamo ISO 9001:2015 certifikat kao dokaz.

MIT Software autorizirani je partner vodećih svjetskih tvrtki za razvoj poslovnog softvera: Oracle, Microsoft, Strategy Companion.