Gdje se nalazite:   Početna Novosti Obvezni elementi računa nakon 1. srpnja 2013.

09.08.2013

Obvezni elementi računa nakon 1. srpnja 2013.

Zbog učestalih izmjena vezanih za obvezne elemente koje svaki račun mora sadržavati, uočili smo potrebu istaknuti o kojim se elementima radi nakon zadnje izmjene.

 Zadnja izmjena bila je 1.7.2013. s novim Zakonom o PDV-u koji sada pripisuje neke nove izmjene na izgledu računa:

  1. Na računu više nije potrebno navoditi oznaku 'R-1'
  2. U slučaju oslobođenja PDV-a mora se u napomeni navesti klauzula sa članom i stavkom Zakona temeljem kojeg je isporuka oslobođena PDV-a
  3. Ukoliko je račun djelomično ili u potpunosti plaćen predujmom, potrebno je iskazati na računu iznos predujma bez PDV-a, iznos PDV-a, ukupan iznos i oznaku računa za predujam
  4. Kod izdavanja računa kupcima u zemlje članice EU potrebno je ispisati njihov PDV ID kako bi račun mogli ispostaviti bez PDV-a te takav račun mora biti ispostavljen u kunama (uz dozvoljeni prateći prikaz u EUR)
  5. Mjesto izdavanja računa više nije obavezan element

Više možete pročitati ovdje.

Naš tim i kvalitetan interni proces razvoja softvera razlog su zbog kojeg vam možemo ponuditi stabilne, u praksi dokazane programe s osiguranim daljnjim razvojem, podrškom i prilagodbom vašem poslovanju i zakonu. Imamo ISO 9001:2015 certifikat kao dokaz.

MIT Software autorizirani je partner vodećih svjetskih tvrtki za razvoj poslovnog softvera: Oracle, Microsoft, Strategy Companion.