ePomagala – propisivanje i isporuka medicinskih pomagala

Modul “Pomagala” omogućava praćenje i fakturiranje doznaka HZZO-a za ortopedska i druga pomagala. Modul sadrži sve HZZO podatke potrebne za evidenciju doznaka i njihovo fakturiranje prema HZZO-u te omogućava praćenje kupaca i njihovih doznaka.

20.4.2016. dobili smo CEZIH certifikat za odobrene aplikacije za izdavanje pomagala s HZZO popisa pomagala u specijaliziranoj prodavaonici (G17) i za isporučitelje koji propisuju ePomagala (G18).

Kakva je situacija na Hrvatskom tržištu?

 

U HZZO-u je trenutno u tijeku projekt informatizacije procesa propisivanja, odobravanja i isporuke medicinskih pomagala kroz modul ePomagala koji je dio Centralnog zdravstvenog informacijskog sustava Republike Hrvatske (CEZIH). U travnju 2016. godine uspješno smo certificirali naš modul “Pomagala” za korištenje sustava ePomagala što će našim korisnicima omogućiti povezivanje s CEZIH-om i integraciju robno-materijalnog poslovanja s praćenjem i fakturiranjem doznaka.

 

Kada kreće primjena ePomagala?

 

HZZO planira početak primjene projekta elektroničkog dohvata doznaka od 1.6.2016. godine.

 

Kako vam tu MIT BMS ERP poslovni sustav može pomoći?

 

Uz redovnu veleprodaju i maloprodaju medicinskih pomagala, MIT BMS sadrži i poseban modul za vođenje doznaka pacijenata te praćenje pacijenata s ciljem uspješnog praćenja propisivanja i isporuke medicinskih pomagala preko HZZO doznaka. Taj modul je sada certificiran za elektroničko propisivanje medicinskih pomagala koje uvodi HZZO.