MIT BMS integracija sa Web Shop-om

Teorija nas uči da je kupovanje preko Interneta često je najjeftiniji način kupovine proizvoda. Isto ste vjerojatno i sami kao kupac već davno ustanovili i provjerili u praksi.

Što se tiče strane prodavača, trgovina putem Interneta se smatra najprofitabilnijim oblikom trgovine zbog jednostavnosti i niskih troškova prodaje.

Kakva je situacija na Hrvatskom tržištu?

 

Internet trgovina u Hrvatskoj još uvijek nije prisutna u značajnijem udjelu, ali ima strelovitu stopu rasta. Nama dostupan podatak o Internet maloprodaji u Hrvatskoj iznosi prikazuje približno 700 mln kuna godišnje, odnosno nešto ispod 1% ukupne maloprodaje. To nam govori da je u Hrvatskoj stopa zasićenosti Internet maloprodaje izuzetno niska u usporedbi s razvijenim zemljama, obzirom da ona primjerice u SAD iznosi znatno viših 7%. Projekcije nekih europskih razvijenih zemalja su čak i značajno veće o tih 7% u postocima od ukupne maloprodaje.

Ovi podaci pokazuju koji je potencijal Internet trgovine i koliki će promet uskoro biti moguće ostvariti ovim putem i kod nas. Naša preporuka je da ne čekate da se tržište zasiti Internet trgovinama, pokrenite već sada ovaj novi prodajni kanal i budite spremni kada to tržiše postane značajno.

Prema istraživanju HGK nešto preko 20% hrvatske populacije koja koristi Internet danas kupuje na Internetu, što već sada čini tržište od preko 500.000 potencijalnih kupaca. Zanimljive brojke, morate priznati?

 

Kako vam tu MIT BMS ERP poslovni sustav može pomoći?

 

MIT BMS ne sadrži web shop i MIT Software se ne bavi izradom web shop-a, ali MIT BMS sadrži punu automatiziranu integraciju sa vodećim web shop sustavima u Hrvatskoj (preporučamo naše partnere, specijalizirane web development firme Logit ili Marker za izradu web shopa).

 

Treba li mi poslovni ERP sustav da pokrenem Web Shop?

 

Treba. Ukoliko imate ambiciozan web shop i planirate imati više od nekoliko transakcija dnevno, treba vam stabilan pozadinski sustav koji će pratiti tijek robe, planirati i voditi zalihe proizvoda te izdavati izlazne dokumente za kupca. Taj ERP sustav neće naravno biti samo podrška vašem Web Shopu nego će voditi cjelokupno vaše poslovanje: veleprodaju, nabavu, skladište itd…

 

Što sve sadrži integracija ERP sustava sa Web Shopom?

 

Gdje mogu provjeriti na koji način MIT BMS radi sa Web Shop-om?

 

Predlažemo da pogledate npr. web shop daljepoti.hr koji je u potpunosti integriran sa MIT BMS-om ili nas kontaktirajte za sve pitanja i pojašnjenja.