Taktika HZZO Report – etičko oglašavanje lijekova

Od 15.3.2024. godine HZZO ponovo aktivira obvezu evidencije i prijave troškova promocije vezanih uz Ugovor o razmjeni podataka i etičkom postupanju za sve nositelje odobrenja na HZZO listi lijekova. Takva obveza prijave troška na HZZO CEZIH portalu bila je već ranije provođena u periodu od 2010. godine do 2019. godine.

Troškove je potrebno predavati polugodišnje, do 31.7. odnosno 31.1. za prethodno polugodište. Iznimno, prva prijava u mjesecu srpnju 2024. godine treba obuhvatiti period od aktualnog aktiviranja obveze 15.3.2024. do kraja polugodišta 30.6.2024.

Troškove je potrebno dostaviti u formatu informatičkog sloga koji je definiran na HZZO web stranicama.

Za pripremu sloga potrebna vam je aplikacija koja će upisane troškove pretvoriti u format koji se elektronički potpisan predaje na HZZO.

Troškovi se moraju voditi po OIB-ima liječnika i ustanova, osim kumulativnih troškova koji su manji od 15 eura i koji se mogu izvještavati skupno, bez poveznice na OIB liječnika.

Taktika HZZO Report je cloud rješenje namijenjeno farmaceutskim kompanijama koje prema Ugovoru o etičkom oglašavanju lijekova imaju obavezu elektronički polugodišnje izvještavati HZZO o troškovima promocije lijekova na listi.

Više od 30 farmaceutskih tvrtki korisnika koristilo je Taktika HZZO report za prijavu troškova u periodu od 2010. do 2019. godina. 

Taktika HZZO Report funkcionalnosti i procesi:

Prednosti Taktika HZZO Reporta:

Molim vas da nas kontaktirate za prezentaciju HZZO Report modula.