HR Portal verzija 5.0. / 2023

Verzija 5.0. HR Portala donosi novitete koje smo popisali u nastavku

Prelazak na Euro

Obračun putnog naloga: za putne naloge nakon 1.1.2023. primarna valuta obračuna mijenja se u euro. Svi gotovinski i bezgotovinski iznosi na obračunu putnog naloga s datumom puta prije 31.12.2022. ostat će u kunama. 

Ispisi svih arhivskih putnih naloga iz 2022. godine i ranije bit će i dalje dostupni bez promjene, u kunama kako su inicijalno i obračunati. Na ispisu novih putnih naloga za 2023. godinu ukupni iznosi obračuna ispisivat će se u eurima.

Na tabličnom pregledu obračuna putnih naloga pored svakog iznosa naznačna je valuta u kojoj je rađen obračun, kuna za putne naloge iz 2022. godine i ranije, euro za nove putne naloge iz 2023. godine.

Nakon što završite zadnji obračun putnog naloga iz 2022. godine molim vas da administrator HR Portala definira iznos domicilne dnevnice u eurima te postaviti iznos troška po kilometru za korištenje privatnog vozila u poslovne svrhe. Domicilna valuta za Hrvatsku definira se u Alati – Matičnim podaci – kartica države putni nalozi, cijena po km za privatno vozilo u Alati – Matičnim podaci – kartica privatno vozilo.

Ako koristite praćenje iznosa troška edukacija te kontrolu sa budgetima edukacija, tada će iznosi edukacija za datume prije 31.12.2022. također će ostati u kunama, za zahtjevi za edukacije nakon 1.1.2023. omogućen je upis iznosa u eurima. Na pregledima edukacija uz svaki iznos prikazat će se valuta (kuna ili euri).

Mobilna HR Portal aplikacija za IOS i Android uređaje

Nova PWA (Progressive Web Application)  mobilna aplikacija omogućuje postavljanje i odobravanje svih vrsta zahtjeva za odsustvom:

Putem mobilne aplikacije moguće je i izvršiti prijavu i odjavu radnog vremena. 

Nova početna stranica web pristupa

Nova početna stranica sadrži kartice za brzi ulazak u najkorištenije menije i module.

Dodavanje dokumenta na stavke putnog naloga

Omogućeno je dodavanje slika dokumenata (npr. računa hotela, odrezaka cestarina…) na stavke putnog naloga što znatno olakšava praćenje troškova kod obračuna putnog naloga.

Zahtjev za dodjelu slobodnog dana

U novoj verziji HR Portala omogućen je novi tip zahtjeva „Zahtjev za dodjelu slobodnog dana“. Navedeni zahtjev koristi se npr. u slučaju rada subotom. Nakon postavljanja, zahtjev prolazi standardnu proceduru odobravana te po odobravanju automatski alocira slobodne dane djelatniku.
Ova opcija nije dostupna automatski po instalaciji 5.0. verzije zato jer korisnici na različite načine prate proces slobodnih dana, molim vas da kontaktirate našu podršku ako vam je korisan ovakav automatiziran proces kontrole dodjele slobodnih dana.


Vezani linkovi: