HR Portal verzija 5.2. / 2024

Verzija 5.2. HR Portala donosi novitete koje smo popisali u nastavku

Novi izgled HR Portala i Evidencije radnog vremena

HR Portal i Evidencija radnog vremena dobili su novi izgled sučelja. Galeriju fotografija možete pogledajti ispod.

Provjera unosa ispravnog IBAN-a i OIB-a

Unaprijeđena je provjera ispravnosti IBAN-a i OIB-a kod upisa novog djelatnika u kadrovsku, sada se provjerava kontrolna znamenka te odmah signalizira ako upisani OIB ili IBAN nije ispravan.

Razmjerna raspodjela dana godišnjeg odmora novim zaposlenicima koji nemaju pravo na puni godišnji prvih 6 mjeseci

S novom verzijom HR Portala, u kadrovskoj možete pronaći oznaku pod nazivom ‘Ne koristi godišnji odmor prvih šest mjeseci rada‘. Ovu oznaku uključite kod zaposlenika koji nemaju pravo korištenja GO-a u prvih šest mjeseci rada – npr. zaposlenici kojima je to prvo zaposlenje ili zaposlenici koji imaju prekid rada duži od osam dana. S uključenom ovom opcijom program će novom zaposleniku blokirati mogućnost slanja zahtjeva za GO u prvih šest mjeseci rada.

Evidencija radnog vremena – Tablični prikaz

Od sada u ERV-u možete upisivati radno vrijeme u novom prikazu – Tablični prikaz. Prednost ovakvog upisivanja radnog vremena je ta što možete uređivati radno vrijeme dok imate pregled svih zaposlenika odjednom. Radno vrijeme možete upisivati preko filtera i alata u zaglavlju stranice ili ručno klikom na svaku ćeliju, poput Excela.

Evidencija radnog vremena – dvokratno radno vrijeme

S verzijom 5.2 omogućen je upis dvokratnog radnog vremena u evidenciji radnog vremena. Samim time možete i definirati smjene koje su u dvokratnom radnom vremenu.

Ograničavanje radijusa mogućnosti prijave i odjave zaposlenika putem mobilne aplikacije HR Portala

U novoj verziji aplikacije Evidencije radnog vremena uvedena je mogućnost ograničavanja radijusa prijave i odjave zaposlenika koji se prijavljuju preko mobilne aplikacije HR Portala. Potrebno je definirati točku od koje potom uzimamo željeni radijus u kojem će zaposlenici moći ostvariti prijavu/odjavu rada.


Vezani linkovi: